Előfizetői tartalom

Jó hír érkezett Matolcsyéktól a devizahiteleseknek

Portfolio
Becslésünk szerint 500 milliárd forintnyi törlesztőrészletet fizetnek egy évben a jól fizető devizahitelesek, ami az elszámolásokkal 400 milliárd forint alá csökken. Az MNB tegnapi kamatcsökkentése tovább csökkentheti a terheket, hiszen a forintosított hitelek kamatozása 3 havi Buborhoz kötött lesz, ami egyre inkább lefelé veheti az irányt.

Korábbi becsléseink szerint a devizahitelesek törlesztőrészlete Magyarországon évi mintegy 600 milliárd forint lett volna az elszámolások előtt, mivel azonban az ügyfelek mintegy ötöde nem fizető, valójában 500 milliárd forintot fizettek eddig évente, ami az elszámolásokkal nagyjából negyedével, tehát 375 milliárd forint környékére csökkenhet. Fontos tudni, hogy a mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés