Bank

Nem kell aggódniuk az Erste ügyfeleinek

MTI
Portfolio
Bár felröppentek ma aggodalomra okot adó pletykák, de Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár szerint biztonságban van az Erste ügyfelek pénze a banknál. Ezt erősíti meg az Erste közleménye, és Balog Ádám MNB alelnök nyilatkozata is.

Az Erste Bank ügyfeleinek pénze biztonságban van, az Erste bankcsoport pénzügyi helyzete stabil, és a bank megingásáról szóló híresztelések minden alapot nélkülöznek

- mondta Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Orbán Gábor úgy fogalmazott:

akik ilyen híreket terjesztenek, azok nemcsak nagyon felelőtlen emberek, hanem bűncselekményt követnek el.

Az Erstében történő részesedésszerzéssel kapcsolatban kiemelte: szó sincs arról, hogy a magyar állam azért szerezne részt az Erste-ben a közeljövőben, mert az Erste csoport gyenge lenne. Épp ellenkezőleg: azért vásárol az állam 15 százalékos részesedést a bankban, mert a bankcsoport erős, a növekedési lehetőségei, kilátásai nagyon biztatóak, és "szeretnénk ebben osztozni az Erste csoport osztrák tulajdonosaival" - mondta.

MNB alelnök: az Erste Bank működése biztonságos Az Erste Bank működésével kapcsolatos híresztelések alaptalanok - mondta el az MTI érdeklődésére Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Balog hangsúlyozta: a bankrendszer stabilitása erős, minden, a pénzintézeti rendszer stabilitása szempontjából jelentős bank, köztük az Erste működése is biztonságos.

Előzmények

Pár perccel ezelőtt a cink.hu írt arról, hogy a hajdúböszörményi lakosok körében olyan pletyka terjengett, miszerint az Erste bank órákon belül becsődöl. A bank erre azonnal reagálva közleményt adott ki, amelyben minden ügyfelet biztosítanak afelől, hogy a bank tőkeereje és pénzügyi háttere stabil, a forintosításból adódó veszteségeket már tavaly pótolta tőkeemeléssel a bank.

A közlemény teljes szövege itt olvasható (kiemelések tőlünk):

"Az elmúlt pár órában álhír terjed a magyarországi Erste csoporttal kapcsolatban, mely ügyfélérdeklődést váltott ki hálózatunkban és telefonos ügyfélszolgálatunkban. Az Erste Bank az álhírek terjesztőivel szemben büntetőfeljelentést tett.

Az Erste jelentős tőkeerővel és pénzügyi háttérrel bíró, a régió egyik legerősebb bankcsoportja. Az Erste Bank Hungary tőkeerős a magyar bankszektor egyik legnagyobb és legstabilabb szereplője. A bankcsoport a forintosításból adódó veszteségeit már a tavalyi évben pótolta tőkeemeléssel. Az Erste devizahitelesekkel való elszámolást a hazai bankszektorban elsőként hajtotta végre.

Mindezek után a teljes magyarországi Erste Csoport 2014. utolsó negyedévet már pozitív eredménnyel zárta. Az EBRD-vel és az állammal kötött megállapodás is a bizonyítja a stabil magyarországi jelenlétét és elkötelezettségét."

Azóta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata tájékoztatta az MTI-t: megérkezett a rendőrségre az Erste Bank rémhírterjesztés miatt tett feljelentése, és megtették a szükséges intézkedéseket.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
okostelefon kézben pénzügyek