Előfizetői tartalom

Óriási elbocsátások a bankoknál - Itt a legrosszabb a helyzet

Portfolio
Két év alatt a vizsgált 24 amerikai és európai bank összesen több mint 160 ezer munkavállalót bocsátott el. Az amerikai bankok 7,4%-kal csökkentették a munkavállalóik számát, ugyanez az arány Európában 4,1%. A megkérdezett elemzők szerint az eurózónabeli bankoknál további létszámcsökkentés várható a profitabilitás serkentése céljából, ráadásul az online bankolás térnyerése is komoly nyomást helyez a banki munkahelyek fenntartására - számol be a Reuters.

A vezető amerikai és európai bankok tavaly összesen 59 000 munkahelyet szüntettek meg a restrukturálási és költségcsökkentő lépések eredményeképpen. Ráadásul az európai bankoknál további létszámcsökkentés várható, miután a szigorodó szabályozások nagy nyomást helyeznek a profitabilitás növelésére. A Reuters adatai szerint a 18 legnagyobb európai bank összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés