Előfizetői tartalom

Sziporkázik az MKB: így kell közölni egy 148 milliárdos bukót

Portfolio
Általános derültség fogadta a szerkesztőségben azt az ellentmondást, ami az MKB kedden este kiadott közleményének címe és a közleményben szereplő IFRS szerinti adózott eredmény között feszül. A "Stabil alapokkal zárta 2014-et az MKB Bank" című közlemény szerint ugyanis újabb gigantikus, 148 milliárd forintos bukóval zárta a bank 2014-et a nemzetközi számviteli szabályok szerint. El kell azonban ismerni: a magyar szabályok szerinti adózás előtti veszteség "csak" 43 milliárd lett, és bőven akadnak pozitív fejlemények is a banknál.

Az eredményszámokhoz képest nagyon pozitívra sikeredett az MKB éves eredményről szóló közleménye, hiszen így kezdődik: Szilárd fundamentumok, tulajdonosváltás, egyszeri hatások és reorganizáció, a korábbi sikertelen időszak lezárása, hatékonyabb működés kialakítása, javuló nemzetgazdasági teljesítmény és kilátások - az ellentétes előjelű belső és külső tényezők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái