Előfizetői tartalom

Megszólalt az MNB a Lombard devizahiteleseinek ügyében

Portfolio
A MNB mindenkor határozottan fellép, és a legszigorúbb intézkedéseket alkalmazza, ha a pénzügyi intézményeknek a jogszabály alapján el kell számolniuk a tisztességtelenül elvont költségekkel a fogyasztókkal, ám ezt nem teszik meg. A jegybank a Lombard lízingcégének már jelezte elvárásait a jogszabályoknak megfelelő elszámolási eljárás, s a fogyasztói jogorvoslati tájékoztatására vonatkozóan - olvasható az MNB közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) értesült arról, hogy a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. levélben tájékoztatja egyes ügyfeleit arról: szerződésüket nem tekinti fogyasztói kölcsönnek, ezért nem kíván elszámolni velük.Az MNB egyértelmű álláspontja az, hogy ha valaki fogyasztói hitelt vett fel, akkor a törvény alapján vonatkozik rá az elszámolás.A pénzügyi intézmény utólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés