Előfizetői tartalom

Valami készül: elengedné az MNB a hiteltartozások egy részét!

Portfolio
A Nemzeti Eszközkezelő és a magáncsőd működését kiegészítő javaslatokon dolgozik a Magyar Nemzeti Bank horvát és ír példák alapján a nem teljesítő jelzáloghitelesek további megsegítése érdekében. A részletekről Nagy Márton ügyvezető igazgató beszélt a Magyar Hírlapnak. A közeljövőben három új jelzálogbank alakulhat szerinte, ugyanis előírják majd a bankoknak, hogy jelzáloghiteleik egy része mögött jelzáloglevél álljon.

Nagy Márton az alábbi újdonságokat osztotta meg az interjúban: Öt univerzális nagybank maradhat Magyarországon, és ezek közül három új jelzálogbankot alapíthat annak hatására, hogy az MNB előírná a bankoknak, hogy 2016 második felétől legalább 15%-ban jelzáloglevél-finanszírozás legyen a jelzáloghitelek mögött. Az alapításhoz egy év szükséges, ezután kezdheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés