Előfizetői tartalom

Itt az IMF véleménye Matolcsyék titokzatos banki tervéről

Portfolio
Gőzerővel készül a bedőlt vállalati projekthitelek és a hozzájuk tartozó ingatlanok megvásárlására, vagyis a bankok vállalati mérlegének részleges megtisztítására az MNB új "rossz bankja", vagy ahogy az MNB szereti hívni: eszközkezelője. A hivatalos nevén MARK Zrt. működésének számos részlete azonban egyelőre kidolgozatlan - derül ki az IMF nemrég közzétett jelentéséből. Az angol nyelvű dokumentum alapján úgy tűnik: a jegybanki eszközkezelő professzionális vásárlóként, kezdetben ugyan jegybanki pénzből működne, de piaci elvek alapján vásárolna. A bankok számára talán legfontosabb, árazási kérdésekben az IMF szintén piaci megközelítést szorgalmaz, és jónak tartaná az eszközkezelő későbbi privatizációját is.

17 javaslattal állt elő az IMFBár az eredeti tervek szerint akár már 2015 első felében megkezdené működését az MNB eszközkezelője, úgy tűnik, várhatóan az év második felére csúszik ez. A magyar hatóságok a Nemzetközi Valutaalap (IMF) technikai segítségét kérték év elején a vállalati hitelportfóliók megtisztítására hivatott MARK Zrt. működésének kialakításához....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés