Előfizetői tartalom

MNB: Még mindig bankot venne az állam

Portfolio
A magyar piacon öt olyan univerzális nagybank férne el, amelynek mérete a 15-25 százalékos piaci részesedés közé esne, ezért több kisebb pénzintézetnek meg kell duplázódnia, vagy össze kell olvadnia másokkal - mondta el Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Heti Válasznak adott interjújában. Nem tartja kizártnak azt sem, hogy sor kerülhet újabb állami bankvásárlásokra, míg a nem teljesítő jelzáloghitelekkel kapcsolatban úgy látja, egy részüknél a részleges adósságelengedés is szóba jöhet, mint hatékony megoldás.

Hitelezés 2015 Nagy Márton panelbeszélgetőként vesz részt Hitelezés 2015 konferenciánkon. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Öt nagybank kelleneAz állami tulajdon nem végcél, a rendeltetése, hogy a bankszektor konszolidációja felgyorsuljon, és minél hamarabb egy hatékonyabb, a gazdasági növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés