Előfizetői tartalom

Milliárdokat bukhat az 5 trükköző nagybank

Portfolio
Az amerikai Igazságügyi Minisztérium arra törekszik, hogy 5 nagybank, köztük a JP Morgan és a Barclays devizapiaci manipulációval kapcsolatban indult vizsgálatát május közepéig egy összevont megállapodás keretében oldja meg. A megegyezés néhány nagybanknak akár 1 milliárd dollárt elérő bírság megfizetését is jelentheti - írja a Financial Times.

A JP Morgan és a Barclays mellett a másik három érintett bank az ügyben a Citigroup, a Royal Bank of Scotland és a UBS. Egyes források szerint ugyanakkor nem könnyű az Igazságügyi Minisztérium helyzete, mivel mindegyik ügyben más feltételek állnak fent és ezek egyidejű megoldása nagy kihívást jelenthet. A Barclaysnál például külön kell vizsgálni azt is, hogy a banknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés