Előfizetői tartalom

Forinthitelek: 16 bankot beperel az MNB

Portfolio
Ma járt le az MNB határideje arra, hogy a 2010. november 26-a után közzétett általános szerződési feltételek alapján megkötött forinthitelek ügyében közérdekű keresletet indítson a bankok ellen. Ezek tisztességtelenségét ugyanis nem vélelmezik alapból az elszámolási törvények, hiszen új szabályozás alapján köttettek. A jegybank most közölte, hogy 16 pénzügyi intézményt így is beperel.

Az MNB közleménye így fogalmaz erről: "Törvényi felhatalmazás alapján az MNB 16 pénzügyi intézménnyel szemben indít közérdekű keresetekkel pereket, az azok forint alapú és ténylegesen devizában törlesztett hitel, kölcsön, lízingszerződéseivel kapcsolatos tisztességtelennek minősített egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelések miatt. Tizenhat pénzügyi intézménnyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés