Előfizetői tartalom

Rendet vág az MNB az online biztosításoknál

Portfolio
Háromból egy kötelező biztosítást már online alkusznál kötnek az ügyfelek, és más biztosításoknál is rohamosan terjed az elektronikus felületek igénybe vétele. Az idők jeleit felismerve ma hatályba léptette erőteljesen fogyasztóvédelmi célú, de a szakmával is alaposan egyeztetett ajánlását a felügyelet. Szeptembertől várja el az MNB a biztosítási termékek bemutatására, összehasonlítására és/vagy közvetítésére szolgáló elektronikus felületektől (vagyis nem csak az online alkuszoktól) a benne megfogalmazott szabályok alkalmazását.

A felügyelet szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a biztosítási és biztosításközvetítői szakma nagy érdeklődéssel várta az ajánlás megszületését, amely nem kötelező érvényű ugyan, de az MNB elvárja a biztosítási és biztosításközvetítői piac szereplőitől azok termékbemutatásra, összehasonlításra, közv etítésreszolgáló elektronikus felületein...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés