Előfizetői tartalom

Meglódulhat a bedőlt jelzáloghitelek eladása

Portfolio
A nem teljesítő lakossági hitelek piaca kettészakadt: a fedezett hiteleket szinte nem tudják eladni a bankok, míg a fedezetlen portfólióktól könnyebben megválnak. Hogyan alakulnak az árak, mennyi követelést tudnak eladni a bankok, mekkora irántuk a kereslet, és mennyit akarnak eladni? Erről tartott előadást Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója, a MAKISZ elnöke a Portfolio Hitelezés 2015 konferenciáján. Azt is megtudtuk, hogy az Intrum Justitia néhány száz fedezett lakossági követelés megvételét tervezi teszt jelleggel, vagyis akár további fedezett követelésportfóliókat vehetnek meg a jövőben.

A fedezett lakossági hitelportfólióknál 20 százalék feletti az NPL ráta, ezeknek a követelés-portfólióknak jelen pillanatban nincs piaca. A nem teljesítő fedezetlen lakossági hiteleknél viszont a válság előtti szintre, valamivel 10 százalék fellettre tért vissza az NPL ráta. Egyértelműen javul a nem teljesítő hitelek árazása a válság óta, a fedezetlen állományt kitisztították...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái