Előfizetői tartalom

MNB: négy nagy probléma maradt a magyar bankrendszerben

Portfolio
Évi 90 milliárd forinttal rontja a magyar bankok jövedelmezőségét az elszámolásban érintett hitelek kamatmarzsának szűkülése, ebből 60-83 milliárd forintot azonban visszahozhat a bankadó csökkentése - többek között ez derült ki Balog Ádám MNB-alelnöknek a Hitelezés 2015 konferenciánkon megtartott előadásából. A nem teljesítő lakossági hitelek kezelésében az ír példára támaszkodna a jegybank, a magáncsődtől pedig közel 25 ezer család megsegítését várják.

Balog Ádám, az MNB alelnöke többek között az alábbiakról beszélt előadásában: Az egy-két évvel ezelőtt a bankrendszerben fennállt problémák 70-80%-át megoldottuk. Négy, jelenleg is fennálló problémát azonban azonosított a jegybank: 1. a növekedést támogató egyensúlyi szint alatt van a vállalati hitelezés, 2. jelentős a jelzálogfedezetű nemteljesítő állomány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés