Előfizetői tartalom

MNB: tessék összeolvadni, ennyi bankot nem bír el az ország

Portfolio
Az OTP friss felmérése szerint 6%, a Portfolio Hitelezés 2015 konferenciájának közönsége szerint 10-20% lehet a hitelkiváltók aránya a forintosítást követő hitelkiváltási versenyben. A Horváth Attila, a Provident gazdasági igazgatója által vezetett, lakossági hitelezésről szóló panelbeszélgetésben Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója azt javasolta a bankoknak, hogy "tessék összeolvadni, túl sok bank van Magyarországon, ennyit nem tart el a rendszer". A lakossági hitelezésben a lakáshitelezés mutathatja a legnagyobb felfutást a következő egy évben, a lakossági hitelportfóliók azonban a szabályozás miatt még sokáig nagyon alacsony jövedelmezőségűek maradhatnak.

Mit hoz a hitelkiváltási verseny?A Portfolio Hitelezés 2015 konferenciájának közönségszavazásán a legtöbben arra szavaztak, hogy a forintosított hitelek 10-20%-át fogják a következő hónapokban kiváltani az ügyfelek. Ez mintegy 50-100 ezer ügyletet jelente. Ma a bankszektor nincs abban a fejlettségi stádiumban, hogy az ügyfelek nagyon könnyen hozzájussanak összehasonlítható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés