Előfizetői tartalom

Ők keresték a legtöbbet a pénzeden - Mutatjuk a listát

Portfolio
Nagyon nem mindegy, melyik országban vagyunk vezérigazgatók egy alapkezelőnél. Míg az USA-ban nem volt olyan vezérigazgató, akinek ne nőtt volna a fizetése tavaly, addig a briteknél örültek, ha nem csökkent 10%-nál nagyobb mértékben. A Financial Times cikke alapján e mögött nem feltétlenül a teljesítménybeli különbségek húzódnak, hanem sokszor inkább a társadalom megítélése arról, mennyit és milyen feltételek mellett keressen egy alapkezelő vezérigazgatója.

Brit helyzetMichael Dobson, a Schroders vezérigazgatója 3,6%-kal keresett kevesebbet tavaly (az éves fizetése így is közelítette a 12 millió dollárt), holott a cége rekord eredményről számolt be 2014-ben. Andrew Formica, a Henderson vezetője már negyedével kevesebbet keresett tavaly, mint két évvel ezelőtt, miközben a cég 13%-os profitnövekedésből számolt be.Andrew Formica...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés