Előfizetői tartalom

Atyaég, biztos jó számokat küldött a bank a devizahitelesnek?

Portfolio
Tele az ország tanácstalan devizahitelesekkel, akiknek fogalmuk sincs, a helyes elszámolási összeget számolta-e ki a bankjuk a napokban kiküldött levélben. Kérésükre a részletes levezetést 5 munkanapon belül meg kell küldeniük a bankoknak, de még ez sem biztos, hogy pontos iránymutatást ad majd. Felidézzük ezért az MNB képletének a lényegét, ami alapján talán könnyebb lesz leellenőrizni a kézhez vett számítást.

Az elszámolási összeg kiszámításának az elve röviden az alábbi: Kiszámítjuk a hiteltartozás kezdeti devizaértékét úgy, mintha az aktuális MNB-árfolyamon folyósította volna a bank az adott forintösszeget. Mivel az MNB-árfolyam magasabb a folyósítási (vételi) árfolyamnál, az így átszámított devizatartozás kisebb lesz az eddig hittnél. Az így megkapott átszámított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés