Előfizetői tartalom

Devizahiteles elszámolás másképp: itt a horvát példa

MTI
A legfelsőbb bíróság csütörtökön nyilvánosságra hozta a frankhitelesek ügyében született döntését, amelyben helybenhagyta a kereskedelmi bíróság másodfokú ítéletét, miszerint a pénzügyi intézetek egyoldalú kamatemelése elfogadhatatlan, de a deviza alapú hitelek jogszerűsége nem vitatható. A tisztességtelen egyoldalú szerződésmódosításból származó kamattúlfizetés visszaigénylésére egyéni perek indítását javasolja.

Drago Jakovcecic, a közgazdasági egyetem professzora a köztévé híradójának elmondta, az árfolyamzáradék szerinte azért vitatható, mert azt általában akkor alkalmazzák, ha egy országban nem stabil az árfolyam, Horvátország esetében azonban ez nem indokolt. Az egyéni perekkel kapcsolatban kifejtette: a jövőben csak leterhelik a bíróságokat, ezért a döntés technikailag is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés