Bank

NGM: Magyarország betartja a bankokkal kötött békeszerződést

MTI/Portfolio
Magyarország teljes mértékben elkötelezett az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) idén februárban megkötött együttműködési megállapodás betartása mellett, különös tekintettel a bankadó 2016. január 1-jétől kezdődő fokozatos csökkentésére - erősítette meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a bank elnökével folytatott tárgyalásán Tbilisziben a nemzetgazdasági tárca csütörtöki tájékoztatása szerint. Ugyanakkor a Quaestor-kártalanítás bankokra és brókercégekre terheléséről nem beszélt.
Varga Mihály az EBRD elnökével ismertette a kormány döntését is, amely szerint Magyarország pályázni kíván a bank 2017. évi közgyűlésének Budapesten történő megrendezésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A nemzetgazdasági miniszter, mint az EBRD kormányzója vett részt a bank Grúziában zajló éves közgyűlésén.

Felszólalásában hangsúlyozta, hogy a bank jövőbeli stratégiájában Magyarország számára a prioritást az energiabiztonság és a pénzügyi szektor erősítése mellett a mezőgazdaság és élelmiszer-feldolgozó szektor újbóli előtérbe helyezése jelentené - olvasható a közleményben.


Habár a bankadó csökkentésének jogszabályban rögzített feltételekhez kötéséből végül nem lett semmi, a Quaestor-kártalanítással kapcsolatos aggodalmakat még nem oszlatja el teljesen Varga Mihály a fenti kijelentésével. Ha ugyanis minden így marad, vagyis a bankokkal és a nem csaló brókercégekkel fizettetik ki a kártalanítás számláját, ahhoz minden bizonnyal az EBRD-nek is lesz néhány keresetlen szava.
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Farkas Ádám_mti