Előfizetői tartalom

Két örömhír a devizahiteleseknek - Évek óta nem láttunk ilyet

Portfolio
Négy éve nem látott szintre csökkent a nem fizető lakossági hitelek állománya és aránya is a magyar bankoknál. Ez azonban jórészt technikai hatásra kövezett be, ezért talán még kedvezőbb fejlemény, hogy az eddiginél sokkal kevesebben vannak azok, akik a lakásuk értékének 90%-ánál is többel tartoznak a bankjuknak. A háttérben az elszámolás áll, amely radikálisan javította a nem teljesítő adósok helyzetét, de félő, hogy csak átmenetileg.

2014 végén még 1229 milliárd forintnyi nem teljesítő hitellel tartozott a magyar lakosság a bankoknak. Az elszámolás révén ez 31%-kal 852 milliárd forintra csökkent. Ezzel a nem teljesítő lakossági hitelek aránya (NPL-ráta) a teljes lakossági hitelállományhoz képest 19,3%-ról 14,5%-ra esett - mutatják az MNB pénteken közzétett adatai. A háttérben az áll, hogy: az elszámolási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés