Előfizetői tartalom

Ilyet még nem láttunk: újabb rekordot döntött Amerika

Portfolio
Rekordot döntött májusban az amerikai fúziók és felvásárlások piaca, ilyen mértékű tranzakciókat még a dotcom-lufi csúcspontján és a 2008-as válságot megelőző hitelboom alatt sem mértek a tengerentúlon. A múlt havi 243 milliárd dollárt kitevő tranzakciók összértéke meghaladta a 2007 májusában mért 226 milliárdot, valamint még 2000 januárjának 213 milliárd dolláros összesített ügyletértékét is - írja a Financial Times.

A lap a Dealogic adataira hivatkozva azt írja, hogy az amerikai fúziók és felvásárlások piaca minden idők legmagasabb tranzakciós összértékével zárta a májusi hónapot. Ebben különösen nagy szerepet játszottak a Charter Communication által bejelentett összesen 90 milliárd dollárt kitevő akvizíciói, amelynek keretében megveszi a versenytárs Time Warner Cablet és a Bright...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés