Előfizetői tartalom

Állami nyugdíjra vágysz? - Adómentesen is megkaphatod

Portfolio
A Költségvetési Bizottság napokban benyújtott módosító javaslata szerint ki kell egészíteni az SZJA-ról szóló törvényt a magán-nyugdíjpénztári változások miatt. Eszerint szerepeltetni kell a törvényben, hogy a magánnyugdíjpénztárból átlépő tagok számára a tagi kifizetések adómentessé válnak, és ha az így visszajáró összeget önkéntes pénztárba viszik át, még annak 20%-áig adó-visszatérítést is igényelhetnek.

A módosító javaslatban megfogalmazott adómentesség és adó-visszatérítési lehetőség nem új keletű, a magánnyugdíjpénztárakról szóló törvény a 2011-es és 2012-es visszalépőknek is hasonló kedvezményeket biztosított. A javaslat újdonsága inkább abban rejlik, hogy ezelőtt a törvény az említett két időponton kívül csak akkor engedte a magán-nyugdíjpénztári tag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés