Előfizetői tartalom

Eltűnhetnek egyes biztosítók - Nyertek a bankok a brókerbotránnyal

Portfolio
Szépen közeledett az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások alacsonyabb költségszintjéhez a nyugdíjbiztosítások költsége az MNB tavaly közzétett TKM-ajánlása hatására, de a nem nyugdíjcélú életbiztosítások esetében még bőven lát teret az ügyfelek költségeinek csökkentésre az MNB - derült ki a felügyelet mai sajtótájékoztatóján. A jegybank 2016-tól rendeletben szabályozhatja a Teljes Költség Mutatókat. A biztosítók harmada tartósan veszteséges, sokaknál tőkehiány keletkezhet a jövőre életbe lépő Szolvencia II. szabályozás miatt, és konszolidáció következhet be a piacon. A brókerbotránnyal a megtakarítási piacon elsősorban a bankok nyertek: a kezelt ügyfélvagyon 2014 decembere és idén április vége között a befektetési vállalkozásoknál 3%-kal, a befektetési szolgáltatást nyújtó hitelintézeteknél viszont 8%-kal nőtt.

Új kiadványt mutatott be mai sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Bank: ezentúl évente megjelenő kockázati jelentésben mutatják be a bankszektoron kívüli, MNB által felügyelt piacok előző évi teljesítményét. Kisgergely Kornél ügyvezető igazgató többek között az alábbiakat emelte ki: A biztosítási piac teljesítményét nagyban meghatározta a tavaly év elején bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés