Előfizetői tartalom

"Teréz anya is manipulálta volna a kamatokat, ha teheti"

Portfolio
Tom Hayes, a Libor manipulációs botrány egyik kulcsemberének vallomása szerint a kamatokkal való trükközésről magas vezetői szinteken is tudtak - írja a Financial Times. Vallomása szerint egykori felettesével, a UBS befektetési banki üzletágának korábbi társ-vezérével, Carsten Kengeterrel is beszélt a Libor manipulációjáról egy meetingen.

A Libor manipulációjáról meglehetősen magas szinteken is tudtak. Nem mondták meg, hogyan csináljam, de világossá tették, milyen irányba kell mennie- vallotta Tom Hayes, a Libor botrány egyik kulcsembere és egyben vádlottja az ügyben nyomozó brit hatóságnak még 2012 végén, amikor elfogták. Vallomásában kitér arra is, hogy még Carsten Kengeterrel, a UBS befektetési banki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés