Előfizetői tartalom

MNB: nem okozott karambolt a lakossági adósságfék

Portfolio
Nem fogta vissza az MNB év elején bevezetett adósságfék-szabályozása a lakossági hitelezést - húzta alá a jegybank pénteki sajtótájékoztatóján Fábián Gergely igazgató. Különösen a lakáshitelek kihelyezése emelkedett egy év alatt, miközben mérsékelten ugyan, de a vállalati hitelezés is élénkült. A vállalati hiteleknél a hitelezési feltételek javultak, a lakáshiteleknél a bankok korábbi, szigorítást mutató várakozásai ellenére stagnáltak, a fogyasztási hiteleknél viszont szigorodtak. Vállalati oldalon nem, a lakossági oldalon azonban terveznek enyhítést a bankok a következő fél évben, utóbbi a hitelkiváltási versennyel is összefüggésben állhat.

VolumenekA vállalati hitelállomány 0,6%-kal, a kkv-hitelállomány 3,3%-kal növekedett március végéig egy év alatt. Előbbi esetében egy nagy egyedi konzorciális hitel visszaesése rontotta a képet. A Növekedési Hitelprogramban 75 milliárd forintnyi új szerződést kötöttek a kkv-k az első negyedévben, ami alacsonyabb az előző negyedéveknél, de kissé magasabb az egy évvel korábbinál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés