Bank

Most már tényleg megveheti az állam a Budapest Bankot

Portfolio
Engedélyezte a Corvinus Zrt. 100 százalékos tulajdonszerzését a Budapest Bank Zrt.-ben az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa. A döntés egyúttal a bank által birtokolt pénzügyi intézményekben és alapkezelőben történő tulajdonszerzést is jelent - közölte az MNB.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa jóváhagyta, hogy a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 100 százalékos tulajdonrészt (közvetlen befolyásoló részesedést) szerezzen a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt.-ben. A jegybank a Corvinus Zrt. engedélykérelme alapján egyúttal döntött arról is, hogy az intézmény közvetett befolyást szerezhet a CDM Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt.-ben, a Budapest Autófinanszírozási Zrt.-ben és a Budapest Lízing Zrt.-ben, illetve közvetett minősített befolyásra tehet szert a Budapest Alapkezelő Zrt.-ben.

A jogszabályok szerint az MNB engedélye szükséges pénzügyi intézményben való befolyásoló részesedés, illetve alapkezelőben való minősített befolyás megszerzéséhez. A jegybank azt követően döntött az engedély megadásáról, hogy a kérelmező hiánytalanul benyújtotta az ehhez szükséges, a jogszabály által előírt dokumentumokat.

Mint emlékezetes, a jegybanki engedélyezési folyamatra azt követően került sor, hogy a kormány 2014. december elején hozott határozatában döntött a Budapest Bank Zrt. tevékenysége feletti befolyás megszerzéséről, ideértve a Zrt. jegyzett tőkéjének 100 százalékát kitevő részvények megvásárlását a GE Capital Global Financial Holdings Inc.-től.
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
férfi pizsamában nézi a telefonját
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Megjött az MNB indoklása a mai döntés után!