Előfizetői tartalom

Visszakaphatják a bankok a "Quaestor-pénzt"

Portfolio
A "brókertörvény" mai elfogadásával eldőlt, hogy a társasági adójukból, a különadójukból és akár az általuk fizetett tranzakciós illetékből is levonhatják majd a bankok és más Beva-tagok azt az összeget, amely a Quaestor kártalanítása során nem térül meg az általuk - egyelőre nem tudni, pontosan mikor - fizetendő előlegből. A bankadó a korábban bejelentett módon csökken, és jön a bankadó-kedvezmény is, a lízingcégek azonban bosszankodhatnak: náluk marad az eddigi magas szinten a bankadó.

Hamarosan megindulhat a Quaestor-kötvények kártalanítása, amelyet először az MNB-től kapott áthidaló hitelből, majd kibocsátandó kötvényekből fedez az alap. Ez utóbbiak törlesztéséhez a Beva-tagoknak (közel 90%-ban a bankoknak) előleget kell fizetniük, aminek pontos időpontja még nem ismert, de valószínűleg a kötvény törlesztéséhez igazodik. Most kiderült, miként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés