Előfizetői tartalom

Pácban van a Raiffeisen és az Erste

Portfolio
Először még sikersztorinak tűnt a bécsi központú Raiffeisen Bank International, az Erste Bank és a Bank Austria (utóbbi már az UniCredit része) kelet-közép-európai terjeszkedése, de a válság kirobbanása után keserű szájíz maradt a bankoknál. A régió gyenge teljesítménye, az orosz-ukrán válság és régiós bankoknál jelentkező egyedi problémák nagy nyomást helyeztek a profitabilitásra, emiatt a Raiffeisen és az Erste is kénytelen átstrukturálni az operációját. Ráadásul az osztrák szabályozók elvárásai miatt újabb tőkeemelésre kényszerülhetnek a nagybankok - írja a Financial Times.

Bár a Raiffeisen, az Erste és a Bank Austria is viszonylag sikeresen átvészelte a pénzügyi válságot, a regionális utóhatások már ezeket a pénzintézeteket is érzékenyen érintették. Az orosz-ukrán válság hatásaként például a Raiffeisen Bank International kénytelen volt a kelet-ukrajnai fiókjait bezárni, mellyel az ukrajnai nem teljesítő hitelállomány 52%-ra ugrott.Ezek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés