Előfizetői tartalom

Rettegésben tartja a Google a befektetési gurukat

Portfolio
A 400 megkérdezett alapkezelő közül 79% tart attól, hogy tradicionálisan nem vagyonkezeléssel foglalkozó szolgáltatók is beléphetnek a piacra, komoly versenyhelyzetet teremtve ezzel - számol be a Financial Times. Kínában ez már valós félelemmé vált: az Alibaba és a Tencent is megjelent már az online befektetési alapok piacán.

Az alapkezelői piaci eddig is sok kritikát kapott amiatt, hogy nem tudnak elég gyorsan válaszolni a technológiai újításokra, ez pedig az Amazonnak és a Google-nak is komoly teret enged a piacszerzéshez - írja a lap. Kínában például az Alibaba és a Tencent több millió felhasználói bázisával már meg is jelent az online befektetési alapok piacán. Tavaly ráadásul már a Google...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés