Előfizetői tartalom

Forinthiteles perek: senki sem nyert eddig az MNB-vel szemben

Portfolio
Nem automatikusan, hanem az MNB által indított közérdekű keresetek alapján minősülhetnek tisztességtelennek azok a kamatemelések, amelyeket 2010. november 26-a után közzétett általános szerződési feltételek alapján hajtottak végre a bankok a forinthitelek és a devizában törlesztett devizahitelek esetében. A perek zajlanak, egyelőre egyetlen bank sem nyert az MNB-vek szemben, vagyis el kell számolnia érintett ügyfelei felé - derül ki a jegybank friss közleményéből.

"A Fővárosi Törvényszék az MNB által képviselt álláspontot fogadta el a jegybank által a pénzügyi intézményekkel szemben indított közérdekű keresetek döntő többségében. A jegybank összesen tizenhat intézményt perelt az egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelést lehetővé tevő szerződési kikötések tisztességtelensége miatt a forintos vagy ténylegesen devizában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés