Előfizetői tartalom

Gazdag vagy? Itt tárt karokkal fogadnak

Portfolio
A világ egyre több országában fogadják tárt karokkal a vagyonos külföldieket. Múlt héten George Osborne brit pénzügyminiszter jelentette be, hogy új adózási státuszt kapnak azok a külföldi gazdagok, akik nem rendelkeznek állandó lakhellyel az országban, de Antigua külföldi gazdagoknak kialakított konstrukciója sem mindennapi - írja a Financial Times.

A cikk felidézi, hogy nem Nagy-Britannia az egyetlen ország, ahol speciális adózási státuszt kapnak a gazdagok. Ciprus mellett Portugáliában, Izraelben és Franciaországban is adókedvezményekkel csábítják saját országaikba a vagyonosabb polgárokat. Egyes országokban nemcsak adókedvezményeket, hanem lakhely szerinti jogokat is kínálnak a külföldi gazdagoknak, sőt, előfordulnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés