Előfizetői tartalom

Jobb, mint a hitel? - Hódít a faktoring Magyarországon

Portfolio
Szépen növekszik a faktoringpiac, vagyis a cégek nem lejárt követeléseinek finanszírozása Magyarországon. Tavaly 14%-kal nőtt a faktorált forgalom hazánkban, idén pedig még nagyobb növekedésre számít a piac - hangzott el a Magyar Faktoring Szövetség sajtótájékoztatóján. A növekedés elsősorban az OTP belépésének köszönhető: bár mások is nőnek, az OTP-n kívüli piac egésze stagnál. A jegybanki és eximbanki refinanszírozási programok is segítik némileg a piacot, az önálló faktorcégeknek azonban fáj, hogy a bankokkal ellentétben egyelőre nem kaptak különadó-csökkentést.

Szépen bővül a világ faktoringpiacaRendkívül jó egészségnek örvend globálisan a nemzetközi faktoring, tavaly 7%-kal 2373 milliárd euróra bővült az eladott követelések volumene, ezen belül a 63%-os részesedéssel bíró Európa pedig 10%-kal növekedett. A világban egyre nagyobb szerepet játszik a rugalmas, halasztott fizetés a cégek tranzakcióiban, és 35% feletti részesedésével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés