Előfizetői tartalom

Egyik szemük sír, a másik nevet a volt devizahiteleseknek

Portfolio
Véget ért tegnap az MNB kamatcsökkentési ciklusa, 1,35%-on állapodott meg az alapkamat. Jó hír az újabb csökkentés azoknak az adósoknak, akiknek a hitelét a jegybanki alapkamathoz szorosan kötődő budapesti bankközi kamatlábhoz (Bubor) kötötték. Közéjük tartoznak a volt devizahitelesek is, akiknek a májusihoz képest hamarosan 0,75 százalékponttal alacsonyabb kamatot kell fizetniük. Egy átlagos lakáshiteles ezen több mint 2500 forintot spórol havonta. Üröm az örömben, hogy ennél már nem nagyon lesz alacsonyabb a törlesztőrészlet, ugyanis az MNB nem szándékozik tovább kamatot csökkenteni.
Ha a 3 havi Bubor (a forintosítás idején 2,1%) megváltozik, a törlesztőrészlet a következő kamatperiódusban ennek megfelelően alacsonyabb vagy magasabb lesz a forintosított devizahitelek esetében, ezek kamatozását ugyanis egytől egyig a 3 havi Buborhoz kötötte a forintosítási törvény. A kamatperiódus azonban nem minden, ugyanis kamatfelár-periódusok is vannak, mégpedig ha...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái