Bank

MKB: új vezér a szanálási biztosok helyett

Portfolio
A tavaly decemberben kirendelt szanálási biztosok megbízásának visszavonását követően ismét az igazgatóság irányítja az MKB Bankot, élén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöki székéből érkező Balog Ádámmal, aki a kezdetektől felügyeli napi szinten a kereskedelmi banknál zajló reorganizációt - közölte a bank.

Az MKB Bank szanálási eljárása, így a bank újjászervezése, a szerkezeti struktúra átalakítása, költséghatékonyságának növelése és a bankot terhelő portfolió leválasztása folytatódik

- olvasható az MKB friss közleményében.

Az új vezérigazgató Balog Ádám a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodástudományi karán szerzett közgazdász végzettséget, majd a Community of European Management Schools International Management mesterszakát végezte el, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pedig jogi diplomát szerzett. Balog Ádámot 2013. március 6-ával nevezték ki az MNB alelnökének és a Monetáris Tanács tagjának. Az új elnök-vezérigazgató ezt megelőzően a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként dolgozott, korábban pedig a PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft-nél eltöltött nyolc év alatt tett szert üzleti és tanácsadói tapasztalatokra. Azt követően, hogy 2014. december 18-án a magyar állam az MKB Bank tulajdonosi jogainak gyakorlására az MNB-t kérte fel, jegybanki alelnökként felügyelte a hitelintézet leányvállalatokra is kiterjedő átalakítását és újjászervezését.

Balog Ádám 2015. július 23-tól elnök-vezérigazgatóként irányítja az MKB Bank reorganizációját, a magyar állam tulajdonosi jogkörét továbbra is az MNB látja el. A tavaly decemberben kirendelt szanálási biztosok visszavonásával mától ismét gyakorolja jogszabályban rögzített jogköreit az MKB Bank igazgatósága. A testület elnöke Balog Ádám, tagjai Katona Ildikó üzleti vezérigazgató-helyettes, valamint Hetényi Márk pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettes - közölte a bank.

Arról, hogy most hol áll az MKB átalakítása, Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes alábbi interjúnkban beszélt:
bkv0223
brexit0923
ensz0923.jpg
szerbia0923
villam0609
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
oktatás shutter