Előfizetői tartalom

Görög banki kötvénybe fektettél? - Nem lennénk a helyedben

Portfolio
Miközben a világban 755 milliárd dollárral nőtt a bankok határon átnyúló finanszírozási tevékenysége az első negyedévben, Görögország irányába ez 22 milliárd dollárral csökkent - írja a Reuters a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) friss statisztikáira hivatkozva. A minap elfogadott bankszanálási törvény alapján tovább nőhet a befektetői óvatosság: jelentős veszteséget szenvedhetnek el a banki kötvénnyel rendelkezők.

A világban megfigyelhető növekedésben az eurózóna járt az élen, ami a pénzügyi szektor működési környezetének javulására utal a térségben. Görögországhoz azonban érthető okokból óvatosan viszonyultak a bankok, és inkább csökkentették ide irányuló finanszírozási állományukat. Tovább esett egyébként Oroszország és Ukrajna felé is a külföldi bankok kitettsége....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés