Előfizetői tartalom

Amerika bankjai semmi perc alatt hódítják meg az egész világot

Portfolio
Az európai befektetési bankok visszavonulót fújnak, az amerikaiak támadnak - röviden így lehetne leírni a globális bankpiac állapotát. Miközben az öreg kontinens bankjai a bevételek csökkenésétől szenvedve egyre több hídfőállást feladnak, az amerikai versenytársaik vidáman terjeszkednek. Talán nem véletlen, hogy pár hónap alatt 3 európai nagybank vezérét váltották le.

A Deutsche Bank tegnapi gyorsjelentése után az egyik társ-vezér, John Cyran tett jelzéseket arra, hogy csökkenthetik a bank méretét, vagyis kivonulhatnak néhány országból vagy üzleti területről. A Barclays elnöke, John McFarlane szerdán figyelmeztetett arra, hogy az európai befektetési bankokra elképesztő fenyegetettséget jelentenek a Wall Street óriásai:megvan a kellő súlyuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés