Előfizetői tartalom

Kemény harcok dúlnak az ázsiai milliárdosokért

Portfolio
A svájci vagyonkezelők már régóta fenik a fogukat az ázsiai szupergazdagokra, miután az ottani privátbanki botrányok egyre inkább elijesztik a vagyonosabb ügyfeleket a svájci számláktól. Meglehetősen nagy harc bontakozott ki a svájci privátbankok körében, úgy tűnik, mintha hirtelen mindenki úgy döntött volna, hogy az ázsiai milliárdosok befogása lesz az új üzleti irányvonal - számol be a Reuters.

A hirtelen jött lelkesedés nem alaptalan, több elemzőház is az ázsiai milliomosok előretöréséről beszél. A BCG előrejelzése szerint 2019-ig az ázsiai-csendes-óceáni privát vagyon mértéke (Japánt kivéve) átlagosan 9,7%-os éves növekedést fog felmutatni, ami több mint kétszerese a Nyugat-Európára kalkulált adatoknak. A Capgemini és az RBC Wealth Management által publikált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés