Bank

Erste: meglesz idén az állami bankvásárlás

MTI
Mindhárom fél változatlanul elkötelezett, hogy még az év vége előtt megszülessen a megállapodás, amellyel a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) kisebbségi tulajdonosa lesz az Erste Bank magyarországi üzletágának - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.
A lapnak az Erste elismerte: a tulajdonrész megvásárlásával kapcsolatos folyamatban kisebb késés van, ahogy ezt a kormányzati képviselők, illetve múlt héten az Erste-csoport vezérigazgatója, Andreas Treichl is elmondta, de hangsúlyozták, hogy nincs fennakadás. Elmondták, hogy a vételt meglapozó átvilágítás jelenleg is zajlik, amelyhez az Erste minden szükséges információt és adatot biztosít.

A lap felidézte: felmerült, hogy a késedelem mögött az EBRD kifogásai állnak, amiért a kormány újabb banki befizetésekkel kártalanítja a Quaestor ügyfeleit, amivel újabb jelentős terhet kap az iparág. Noha ez nem akasztotta meg a folyamatot, látszólag feszültségeket okozott.

Anthony Williams, az EBRD külkapcsolati vezetője a Napi Gazdaságnak elmondta: figyelemmel kísérik a kérdést, több alkalommal is jelezték aggályaikat a kormánynak, és egy olyan megoldásban reménykednek, amelyik megfelel a szándéknyilatkozat szellemiségének. Az aggodalmak megbeszélésének az is aktualitást ad, hogy éppen a napokban jár le a szándéknyilatkozat aláírását követő hat hónap, amikor is a felek áttekintik a vállalások teljesülését.

A felek elkötelezettek, hogy idén megállapodás szülessen - jegyezte meg az Erste. Ezt megerősítette Williams és a Miniszterelnökség is, ahol hozzáfűzték, hogy az Erste-részesedés megvásárlásával kapcsolatos szakértői egyeztetések a közreműködő felek által elfogadott ütemezés szerint haladnak. A kormány azon van, hogy a tranzakciót a következő hónapokban, de legkésőbb idén le lehessen zárni - írta a lap.
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
öngondi