Előfizetői tartalom

A markukba nevetnek az amerikai bankok

Portfolio
Egyre nagyobb előnyt szereznek az amerikai bankok az európai riválisokkal szemben a befektetési banki üzletágban. A Dealogic adatai szerint ebben az évben eddig a befektetési banki díjak 33,5%-át tette zsebre legnagyobb öt amerikai befektetési bank, ami majdnem kétszerese a legjobb öt európai nagybank díjbevételének - írja a Financial Times.

A legfrissebb adatok szerint tovább tudták növelni előnyüket az amerikai befektetési bankok az európai versenytársakkal szemben. Az idei eddigi befektetési banki díjbevételek 33,5%-a az öt legnagyobb amerikai befektetési banknál koncentrálódik, míg ugyanez az arány az európai top bankoknál csupán 17,2%. Ezzel 2009 óta most a legnagyobb a különbség a két térség befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés