Előfizetői tartalom

Jó tudni: megmenekültek a görög bankbetétesek

Portfolio
Bár voltak erre vonatkozó javaslatok, végül a megállapodás kizárta, hogy a görög banki betétesek pénzének egy részét is felhasználják a görög bankok feltőkésítésébe - ez derült ki a péntek estére megszületett Eurócsoport-megállapodás után. Fontos momentum ez az eurózóna betétbiztosítási történetében, igaz azt is fontos megjegyezni, hogy csak jövőre lépnek életbe azok az EU-s szabályok, amelyek a mostani göröghöz hasonló esetekben már akár a banki betéteket is bevonhatóvá teszik a költségek viselésébe. Közben az is lényeges, hogy a görög banki kötvényeseket már bevonják a terhek viselésébe.

A péntek esti 6 óra hosszúságú Eurócsoport ülés után elhangzott információk alapján világossá vált, hogy a görög banki betétesek nem veszítik el megtakarításuk egy centjét sem. Ez tehát azt jelenti, hogy azoknak sem kell aggódniuk, akiknek egy-egy bankban 100 ezer euró - tehát az egységes európai betétbiztosítási keretösszeg - felett volt megtakarításuk. Azért döntöttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés