Előfizetői tartalom

A fordulat újra elnapolva az OTP-nél

A válság óta minden évben van valami az OTP-nél, ami miatt késik a sokak által várt fordulat. Az éves szinten jóval 200 milliárd forint feletti céltartalékoláshoz vagy a pénzintézeti különadóhoz már-már hozzászoktunk, de a magyarországi devizahiteles csomag, a nagy leánybanki leírások, vagy az orosz/ukrán veszteségek azokon felül is nagy falatot haraptak ki az OTP profitjából. Most éppen az orosz és az ukrán veszteségek miatt nem emelkedik a profit, a következő években pedig a brókerbotrányok károsultjainak kifizetése terhelheti meg a bankot. Ha nem lenne az erős magyar és bolgár bank, csúnya lenne az összkép.

Bármikor jöhet a fordulat. Vagy nem.Korábban már írtunk arról, hogy a piaci szereplők minden évben fordulatot várnak az OTP-nél, ezzel szemben a bankcsoport adózott eredménye gyakorlatilag 2008 óta esik, az abszolút mélypont tavaly volt, akkor 102 milliárd forint veszteséget ért el a bank.Szinte minden évben voltak olyan hatások, amelyek elvitték a profit egy részét: 2009:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés