Előfizetői tartalom

Közel két év után ismét nyereséges a magyar Raiffeisen (2.)

Portfolio
Az elemzők által várt 138 millió eurónál lényegesen jobb, 204 millió eurós nettó eredményről számolt be második negyedéves gyorsjelentésében a Raiffeisen Bank International, amely 11%-kal haladja meg az előző év azonos időszaki eredményét. A várakozásokat felülmúló nettó eredményhez ismét Oroszország járult hozzá a legnagyobb mértékben a maga 85 millió eurójával. A gyorsjelentés fontosabb részletei: A nettó kamatbevételek éves alapon közel 12%-kal, az adminisztratív költségek pedig 8,6%-kal csökkentek. Az 592 millió eurós céltartalék-képzés 4,3%-os emelkedést jelent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A magyar leánybank 16 millió eurós, nagyjából 5 milliárd forintos nyereségről számolt be, amire közel két évet kellett várni.

A Raiffeisen Bank International nettó eredménye a második negyedévben 204 millió euró volt, amely lényegesen meghaladta az elemzők által várt 138 millió eurót, ezzel pedig éves alapon 11%-os növekedést tudott felmutatni a bankcsoport. Az adózás előtti eredmény nagyjából stagnált az előző év azonos időszakához viszonyítva, 2015 második negyedévében 279 millió eurót kitéve.Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés