Előfizetői tartalom

Hajmeresztő szabálytalanságok a megboldogult Széchenyi Banknál

Portfolio
Erőteljesen megkérdőjelezhető, de nem példátlan, ha egy bank tulajdonosai magától a banktól kapott hitelből emelnek tőkét a bankban. A válság során derült ki, hogy a francia-belga Dexia lényegében így maradt talpon egy darabig. Korábban a takarékszövetkezetek háza tájáról számolt be hasonló szabálytalanságokról a PSZÁF, most pedig a HVG ír fiktív tőkeemelésről a tavaly év végén végelszámolás alá került Széchenyi Bank kapcsán.

A lap a birtokába került több mint százoldalas, MNB-től származó vizsgálati jelentésre hivatkozva azt írja, hogy: a Széchenyi Bank tulajdonosa, a T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt. közvetett módon 1,5 milliárd forintos hitelt nyújtott többségi tulajdonosának, a Töröcskei István és felesége érdekeltségébe tartozó T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Zrt.-nek, a...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés