Előfizetői tartalom

Halál a devizahitelekre: 13+1 kérdés és válasz az új forintosításról

Palkó István
Közgazdaságilag tegnap megtörtént, jogilag pedig december 1-jén megy végbe az autóhitelek, más fogyasztási hitelek és autólízing-szerződések forintosítása. Mivel a jelzáloghiteleknél ez már február 1-jén megvolt, most tényleg kivezetik a lakossági devizahiteleket Magyarországról. A svájci frank idén év eleje óta bekövetkezett erősödésének következményeitől már most megszabadulnak az autóhitelesek, és az elmúlt nyolc hónaptól eltekintve ugyanolyan forintosítási árfolyamot kapnak, mint a jelzáloghitellel rendelkezők. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy is zajlik a forintosítás, és mivel jár pontosan.

A sajtóközleményeket leszámítva egyelőre nincs hivatalosan írásos nyoma annak, miként zajlik az autóhitelek forintosítása. A döntéshozók szóbeli megnyilvánulásai, a sajtóközlemények, valamint saját értesüléseink alapján viszont az alábbiakat tudhatjuk.1. Milyen árfolyamon történik a forintosítás?Elvileg piaci, gyakorlatilag azonban egy ennél jóval kedvezményesebb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái