Előfizetői tartalom

Így engedik el holnaptól a magyarok tartozását

Portfolio
Szeptember 1-jén elindul a magáncsőd Magyarországon, amelybe jövő év október 1-jéig csak a jelzáloghitelesek, később azonban más bajba került tartozók is beléphetnek. Kevesen tudják, hogy a magáncsőd az adósság egy részének elengedésével jár akkor, ha 5-7 évig az adósságrendezési tervnek megfelelően, fegyelmezetten törleszti tartozásait a bajba került adós. A jelzáloghiteleknek csak azt a részét engedhetik el, amely a lakás számított értéke fölött van, a többi tartozásnak azonban akár a 62-95%-ától is megszabadulhat az érintett. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a magáncsődről, felhasználva a Magyar Bankszövetség hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakat is.

Mi a magáncsőd lényege?Adósságrendezési eljárást jelent azzal a céllal, hogy a fizetési nehézségekkel küzdő magánszemélyek adóssága szabályozott keretek között rendeződjön, fizetőképességük helyreálljon. Banki és egyéb, pl. közüzemi tartozásokat is kezel a magáncsőd.Mikortól és meddig lehet igénybe venni?2015. szeptember 1-jétől azok vehetik igénybe, akiknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái