Előfizetői tartalom

Feltárultak az MKB titkai - Cáfol az MNB

Portfolio
220 milliárd forint névértékű rossz hitelt adhat át az MKB Bank a hamarosan elinduló szanálási vagyonkezelőnek. A vásárláshoz 10 magyarországi bank adna hitelt a vagyonkezelőnek 10 évre, állami készfizető kezesség mellett - írja saját értesülései alapján a HVG, amely szerint tiltott állami támogatásnak minősítheti a tranzakciót az EU, ha a terveknek megfelelően, piaci érték felett valósul meg. A hetilap cikkére egy olyan közleménnyel reagált az MNB, amely részlegesen cáfolja a HVG állításait.

Az MNB legfrissebb közleményében a HVG mai számában leírtakat cáfolja az alábbiak szerint: A jegybank közleménye szerint nincs szó arról, hogy az Európai Bizottság versenyügyi főigazgatósága kifogást emelt volna a szanálási alap felé értékesítendő rossz hitelportfólió miatt. Az MNB közlése szerint az EU-val jelenleg is folynak a tárgyalások az MKB rossz hiteleinek értékesítéséről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái