Előfizetői tartalom

115 milliárdnyi nyugdíjpénzt kezelő üzletágát adja el a GE

Portfolio
Folytatja az áprilisban bejelentett portfóliótisztítást a GE, a GE Capital 200 milliárd dollárt érő eszközeinek értékesítése mellett most alapkezelőjétől is megválna a cégcsoport. Az alapkezelő 115 milliárd dolláros kezelt vagyonnal rendelkezik és a GE-nél dolgozó 136 ezer amerikai munkavállaló döntő többségének nyugdíjmegtakarításait is kezeli - írja a Reuters. Eközben kiderült, hogy a GE Capital 8,7 milliárd dollárt érő szállítói-finanszírozási üzletágát a BMO Financial veszi meg.

Áprilisban jelentette be a GE, hogy eladja a GE Capital 200 milliárd dollárt érő eszközeit, hogy a lépéssel növelhesse az ipari termelés súlyát a cégen belül, bár maga az alapkezelő nem képezi a GE Capital részét. A cégcsoport közlése szerint a mostani tranzakció ellenértékét a GE vagyonalapjába helyeik majd el, amely a cégcsoport nyugdíjjuttatásainak kifizetésére szolgál....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés