Előfizetői tartalom

Fordulat: folyósítási árfolyamon válthatják át a lengyel frankhiteleket

Portfolio
Emeli a tétet a konzervatív lengyel köztársasági elnök: az általa támogatott verzió szerint felvételkori árfolyamon konvertálnák át a lengyel lakossági frankhiteleket, ami több mint 1600 milliárd forintnyi veszteséget jelentene a lengyel bankoknak. Esnek is a részvényárfolyamok: a PKO 2,8%-ot, a Pekao 2,5%-ot esett mostanáig.

A Reuters számolt be róla, hogy a Gazeta Prawna napilap hétfőn megírta: egy 5,9 milliárd dollárnak, vagyis több mint 1600 milliárd forintnak megfelelő összegű devizahiteles csomagot javasol Andrzej Duda, a konzervatív ellenzéki PiS által támogatott, idén nyáron megválasztott köztársasági elnök. A hír azért is jelentős, mert az októberi választások fő esélyese a PiS. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés