Előfizetői tartalom

Kiszeretnek a befektetők Magyarország megmentőjéből?

Portfolio
Sosem látott mértékben vonták ki a befektetők pénzüket a Franklin Templeton befektetési alapjaiból az elmúlt hónapban. A Michael Hasenstab által kezelt Templeton Global Bond történelmének eddigi legnagyobb eszközállomány-csökkenését szenvedte el. A helyzet nem egyedi: a kínai lassulás okozta félelmek többek közt a Fidelitynél, Columbia Threadneedle-nél, Eaton Vance-nél és a Wells Fargónál is komoly eladási hullámot okoztak.

A Financial Times szerint a Templeton kötvényguruja, Michael Hasenstab által kezelt Global Bond alap, amely többek között Magyarországban is jelentős részesedést tart, már tizenhatodik hónapja folyamatosan szenved el tőkekivonásokat. Augusztusban körülbelül 1,9 milliárd dollárt menekítettek ki az alapból a befektetők. A múlthavi tőkekivonásokat főleg az okozta, hogy a kötvényalap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés