Előfizetői tartalom

Eltűnt a CIB és az MKB fele - Egy bank mindenkit lepipált

2014 a magyar bankszektor történetének legfeketébb éve volt - erősíti meg az MNB most közzétett Aranykönyve, amit már eddig is tudtunk. Újdonság lehet azonban sokaknak, hogy még így is volt négy olyan bank, amely 10% feletti tőkearányos nyereséget ért el. A Cetelem mindenkit lepipált, de a Fundamenta is kimagaslóan teljesített. A statisztika persze a válság eleje, 2008 óta bekövetkezett szomorú változásokra is rávilágít, például arra, hogy a nagybankok hitelállománya 36%-kal esett vissza, és ebben a devizahiteles elszámolás hatása még nincs is benne. A CIB és az MKB hitelállománya gyakorlatilag feleződött.
Bankvezérek kerekasztala a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján, regisztráljon most! Budapest Economic Forum 2015 INFÓJELENTKEZÉS A bankok eredmény- és mérlegadatai szempontjából felemás év volt 2014, hiszen a devizahiteles elszámolásból származó veszteségeket jórészt már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái