Előfizetői tartalom

Nagyot nyerhet a pénzpiac a Fed kamatdöntésével

Portfolio
Ha kamatemelés mellett dönt a Fed, az amerikai pénzpiaci alapok is nehéz döntés elé kerülnek: vagy megtartják maguknak a keletkező kamattöbbletet, vagy szétosztják ezt a hozaméhes befektetők között. A 2009 óta tartó folyamatos költségcsökkentés miatt az alapkezelők körülbelül 30 milliárd dollárnyi bevételtől estek már el - írja a Wall Street Journal.

Kevés pénzügyi ágazat nyerhet annyit az eheti Fed eheti kamatdöntésén, mint a 2700 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező pénzpiaci alapok piaca. A kamatvágásokkal párhuzamosan a pénzpiaci alapok is folyamatosan csökkentették a költségeiket, azzal a céllal, hogy a befektetők hozama ne menjen mínuszba. Az alapkezelők emiatt körülbelül 30 milliárd dollárnyi bevételtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés